The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/

first_img The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ Photographs CopyApartments, Renovation•Amsterdam, The Netherlands The Netherlands Projects CopyAbout this officeSNITKER/BORST/ARCHITECTEN/OfficeFollowProductsGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentRenovationAmsterdamResidentialHousingRefurbishmentThe NetherlandsPublished on May 11, 2011Cite: “The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/” 11 May 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/134054/the-tree-garden-snitkerborstarchitecten Clipboard Architects: SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ Year Completion year of this architecture project “COPY” “COPY”center_img ArchDaily Apartments Save this picture!© Roos Aldershoff + 16 Share Year:  Photographs:  Roos Aldershoff Text description provided by the architects. The municipality of New West (a town district of Amsterdam) is already for years simultaneously on multiple locations working on a large scale renewal of the Westen Garden Cities of Amsterdam. In this framework De Bomentuin is a small scale project, that is fitted in the neighborhood with modesty and carefulness. The project is realized on the site of the Slotermeerhof, a complex of duplex apartments belonging to the residential home for the elderly, Slotermeeroord from 1963. The small dwellings were demolished in order to make place for more spacious and comfortable apartments and family houses.Save this picture!© Roos Aldershoff The direct surroundings of the complex is a very beautiful green, park-like environment. The original buildings enfolded two public green courts with monumental trees. Save this picture!section 01The urban design has been made in a special way. The design is a co-production of the housing corporation Ymere, the municipality of New West, the residents of the demolished dwellings and the inhabitants of the neighborhood. De Bomentuin is the first project in the Western Garden Cities in which the inhabitants were so closely involved in the design of the urban layout. In dialogue with the people from the neighborhood, the municipality and the client we’ve decided to preserve the original urban design. The new housing blocks were practically build on the same footprint as the old buildings. While the floor area was more than doubled, most of the existing trees could be preserved. Save this picture!© Roos Aldershoff The new ensemble exists of two apartment buildings and two rows of family houses. The whole complex is made in three floors. Each floor is reflected by prefabricated concrete strips in the brickwork and by the horizontal lines of the balustrades. On the corners of the apartment buildings glass walls over the full height of the buildings accentuate the entrances and staircases. The apartment buildings are made with green sedum roofs. The ground floor apartments and terraces are slightly raised from the garden level in order to optimize the view from these apartments to the green surroundings. The choice for brickwork, in combination with wood, concrete and the soft colors of the frames, make that the project is naturally fitted in the neighborhood. In this way the project forms a quiet background for the green surroundings.Project gallerySee allShow lessMVRDV’s Winy Maas receives Legion of HonorArticlesAD Round Up: Restaurants Part VIIArticlesProject locationAddress:Amsterdam, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/134054/the-tree-garden-snitkerborstarchitecten Clipboard 2009 The Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/Save this projectSaveThe Tree Garden / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/last_img