VCR House / Oficina Conceito Arquitetura

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883448/vcr-house-oficina-conceito-arquitetura Clipboard Manufacturers: Esquadrias Baiana, Geobrick, polimixCollaborators:Maurício Ambrosi Rissinger, Daniel Dagort Billig, Guilherme Nogueira, Tiago SchererCity:Loteamento Jardim TimbaúvaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WoodBruagBalcony BalustradesDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. In this project, a couple asked us to design a house but should it be simple, efficient and low-cost construction. The clients’ lifestyle was extremely important to set the best strategy. She is an agronomist, take care of her garden and condo’s garden. She has an organic garden with delicious foods and spices. She involved and teach the neighborhood with healthy recipes. He cooks an amazing barbecue for friends and clients, because of that he is known as Mr. BBQ. The idea was zoning the house in two blocs: The social area is composed of painted bricks and there is an exposed concrete marquee used as a garage and frontal terrace. In the other volume, with exposed bricks, there is the private and intimate area. Two suites and a sewing atelier. A linear corridor connects both volumes and allows a people flow from the main entrance to the garage and the back garden.Save this picture!© Marcelo DonadussiSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Marcelo DonadussiDue to the privileged view, we put back the social area at the corner and leveled the house from the highest part of the terrain. We created an outside wood deck which it relates to the living room that provides an observation area. Next, to the intimate area, we created a linear seedbed. The intention was developed a micro clime with plants and aromatized the rooms with spices and fresh herbs. In addition, in the background of the house, there are stairs to access the green roof above the social volume area. All the residence was built with exposed concrete and eco-bricks. Ecological because it isn’t baked as the traditional. Is made by mixing cement to a sandy soil, compacted and cured under the shadow. A special format and the fitting system provided a reduction of up to 30 % in the expenses.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe electric ducts and the hydraulic system pass inside the holes of the brick, avoiding the breaking of walls. Debris, material wasted and wall- breaking is minimized. We still have solar panels to heat the water used by the residents and capture rainwater for irrigation of the garden. The internal environments were set up by reforming a large part of the furniture existing in the resident’s previous house, always with the assistance and supervision of the OCA. In this way, using sustainable architecture elements and a lot of simplicity, we could connect the lifestyle of the couple with the design of the house. The satisfactory result is visible when we pass through the place and we realize the proper scale that the house has in relation to them and the joy with which they use the created spaces.Save this picture!© Marcelo DonadussiProject gallerySee allShow lessMariposa1038 / Lorcan O’Herlihy ArchitectsSelected ProjectsFacing Major Renovations, Philip Johnson’s AT&T Building Gets Hearing for Landmark D…Architecture News Share Year:  “COPY” Photographs:  Marcelo Donadussi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects 2017 Save this picture!© Marcelo Donadussi+ 28 Share CopyHouses•Loteamento Jardim Timbaúva, Brazil VCR House / Oficina Conceito ArquiteturaSave this projectSaveVCR House / Oficina Conceito Arquitetura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/883448/vcr-house-oficina-conceito-arquitetura Clipboardcenter_img “COPY” VCR House / Oficina Conceito Arquitetura Photographs CopyAbout this officeOficina Conceito ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLoteamento Jardim TimbaúvaBrazilPublished on November 28, 2017Cite: “VCR House / Oficina Conceito Arquitetura” 28 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brazil Area:  94 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Oficina Conceito Arquitetura Area Area of this architecture project Houses ArchDailylast_img