High Line Park Building / Arquea Arquitetos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929604/high-line-park-building-arquea-arquitetos Clipboard Projects High Line Park Building / Arquea Arquitetos Year:  “COPY” CopyAbout this officeArquea ArquitetosOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsBrazilPublished on December 06, 2019Cite: “High Line Park Building / Arquea Arquitetos” [Edifício High Line Park / Arquea Arquitetos] 06 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream High Line Park Building / Arquea ArquitetosSave this projectSaveHigh Line Park Building / Arquea Arquitetos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/929604/high-line-park-building-arquea-arquitetos Clipboard Apartments ArchDaily CopyApartments•Brazil Save this picture!© Federico Cairoli+ 21Curated by Matheus Pereira Share “COPY” Photographs:  Federico CairoliContractor:EBR EngenhariaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Federico CairoliRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. The building is located in Curitiba, at Rua da Glória, a narrow street with small lots, unlike most streets in the neighborhood. The size of the terrain and the relation with the street were the biggest challenges of the project.Save this picture!© Federico CairoliThe volumetry of the building was eventually shaped by urban legislation, due to the size of the land and the presence of an Araucaria tree in the back. The result was a solid and simple form. The lightness and permeability of the ground floor contrasts with the solidity of the building’s volume. Rhythmic openings work like tears in a solid volume, emphasizing the shape. The standard floor consists of two two-bedroom apartments at the ends and four studios in the core, all north facing, articulated by a south corridor. The layout of the apartments is functional and flexible.Save this picture!© Federico CairoliSave this picture!ElevationSave this picture!© Federico CairoliThe penthouse has a communal laundry room and a large ballroom that opens to a play area. The ground floor has a commercial area, two car accesses and one access for residents, valued by a large 6m high swing that marks access to the building. The differential of the project is in its connection with the street, with the distance, balance and landscape treatment, the ground floor gives a breath to the pedestrian. Widens and enhances the feeling of those walking along the narrow sidewalk of Rua da Gloria.Save this picture!© Federico CairoliProject gallerySee allShow lessCulturist Coffee House / SVOYA StudioSelected ProjectsHeatherwick Studio Releases Renders of the Lobby Pavilion at Lantern HouseArchitecture NewsProject locationAddress:Curitiba – Estado de Paraná, BrazilLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Architects: Arquea Arquitetos Area Area of this architecture project Brazil 2017 Area:  2500 m² Year Completion year of this architecture project Photographslast_img