Low Cost House / JYA-RCHITECTS

first_imgLow Cost House / JYA-RCHITECTSSave this projectSaveLow Cost House / JYA-RCHITECTS CopyAbout this officeJYA-RCHITECTSOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasKoreaRepublic ofJangheung-gun3D ModellingIcebergHousesWoodSouth KoreaPublished on January 04, 2020Cite: “Low Cost House / JYA-RCHITECTS” 04 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?低成本住房 / JYA-RCHITECTS是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Hwang Hyochel+ 11Curated by Nico Saieh Share ArchDaily Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Low Cost House / JYA-RCHITECTS ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/440170/low-cost-house-jya-rchitects Clipboard 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/440170/low-cost-house-jya-rchitects Clipboard Architects: JYA-RCHITECTS Area Area of this architecture project Houses Photographs CopyHouses•Jangheung-gun, South Korea “COPY” Photographs:  Hwang Hyochel Save this picture!© Hwang HyochelRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. This was the second “Low Cost House Series” project, sponsored by Korea Child Fund to improve a living environment for low-income families. The house was situated in a small rural village of Jangheung town in southeastern province of Korean peninsula and was a home for a family of parents and five children. It was a very old and shabby building tilted to a side and stood right next to an unused cow house filled with the remains of cow waste attracting all sorts of flies and bugs. The surroundings were filthy, and the smell was appalling. However, the worst part of the house was ‘rats’, which literally occupied the whole building. It was the family who had to avoid the rats and find their own spaces. The rats were unafraid of men, and their exact numbers were never to be known. As such, an open outside toilet without walls was the least problem to the family. To them, this horrible living situation was somewhat regarded as something they had to live by.Save this picture!© Hwang HyochelAfter examining the whole house, we decided to knock it down and rebuild it. It was clearly not in a condition to be renovated, and above all, it seemed like the only way to escape from the rats. However, the first problem we encountered was a tight budget. Compared to our first low-cost house project in Beolkyo, the number of family as well as the required space were larger this time. Although the budget for both projects was similar, this was a new construction work unlike the Beolkyo’s renovation one.Save this picture!© Hwang HyochelSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Hwang HyochelThe huge budget issue naturally led us to find ideas to save the costs while creating a larger space. A room to cut costs was finally found in building materials. What we chose was ‘container houses’ which could minimize both field works and construction time. But their poor insulation and floor noise, vertically in particular, created other problems we had to tackle. As our building was to be built as a single floor, the only concerns remained were to improve insulation and create enough space for the family of seven even with three containers of merely 50.4 m2.Save this picture!© Hwang HyochelOur next solutions were first to separate two container houses to create a space in between as an open deck and secondly to surround the whole space with another ‘house’ to create a ‘house in the house’. As a result, three insulation layers were formed inside the building, and new ‘undefined’ spaces were created between the ‘inside’ house and the ‘outside’ house. These extra spaces were also connected to the nature through large sliding doors as outdoor space in summer when open and as indoor one in winter when closed. Moreover, they could also provide an open floor, an attic and a transparent roof open to the sky for the family’s five children to have dynamic and diverse ‘space’ experiences.Originally published on October 22, 2013Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessmoody XMAS / / WAY StudioSelected ProjectsStone Respect / Dom ArquitecturaSelected Projects Share Projects South Korea Year: last_img